Mac 01, 2011

Hari ni, Hari Cerita Cinta saya.

Aku tak tahu kenape sejak kebelakangan ni aku rasa mcm tak senang duduk. Menggila semacam.
" Kau buat aku rompong. "
Aku cuba hidup mcm biasa. Keluar lepak dgn perempuan's aku ramai ramai, ketawa tak hirau orang, buat bising dalam kereta, puas! Puas? Haha. Fizikal aku puas. Rohani aku?
" Kau, aku nak tahun 2006 kita :( "
Bunyi macam klishe bila aku kata, aku ada first love. Aku tak yakin dengan first love aku. Tapi, aku yakin dengan kekasih pertama aku. Kau geli nak baca? Diam dan blah!
Aku kenal B (bukan nama sebenar) since aku darjah 1. Kita rapat. Rapat sangat. Family B tahu aku kawan dengan B, just tak perasan sangat muka aku. 5 tahun kawan. Aku sayang B, B sayang aku. Semua orang dah tahu pasal kita. Kalau datang tempat aku, sebut pasal kita, mesti orang tahu. Aku tak bangga, tapi ini sahih. Try lah.
Kita berkasih sayang untuk 2 tahun. Tiba-tiba lost contact. Tiba-tiba kayy. Aku tak tahu macamane boleh tiba-tiba. Sampai hari ni tak habis fikir. 3 tahun lost contact. Dalam tempoh 3 tahun, byk benda aku jumpa, dan aku jumpa first love aku. Tapi dia tahan sementara, dan ghaib. Tahun baru 2011, perkara yg aku tak duga akan jadi, jadi. Ada satu malam, aku tengah online Facebook ada orang tegur aku. B. Kita chat lamaaaaaaa. Dan pass phone number masing masing. Start malam tu, kita text tetiap hari. Seronok. Rasa mcm dulu dulu.
" Kau, terima kasih dtg balik kat aku :) "
Kita sekarang kawan. Aku seronok ada B. Aku tahu B dah masak dgn cara aku. Kan B?
Dah dua malam B teman aku pegi makan. Hari pertama B teman aku, kita jalan kaki pegi makan. Aku rasa aman jalan dengan B. Sebelah dia, rasa selamat. B diam je sepanjang jalan pegi dan balik. Dah sampai rumah, B text aku
" Kau aku dah rindu kau dah. Macamane ni? "
Aku senyum. Aku tahu apa B rasa mase jalan dengan aku. B ingat kisah kita dulu. Aku faham.
Hari kedua B teman aku, kita naik moto. B ride moto slow je. B tahu aku takot ride laju. B diam jugak mcm hari pertama. Turun moto, B cakap
" Kau masuk rumah baik baik. Nanti aku msg kau yee. "
Aku senyum. Masuk rumah. Rasa tenang.

Lulu : Aku nak 2006!
B     : Aku tau.
Lulu : Aku tahu kau tipu.
B     : Tipu ape?
Lulu : Kau rindu bahu aku kan?
B     : Aah. Tp aku takot.
Lulu : Takot ape?
B     : Aku taknak hilang kau macam dulu.
Lulu : Ok. Aku sayang kau. Kita kawan kan?
B     : Aku sayang kau sangat sangat.
Lulu : Aku dah lama tahu lah.
B     : Nanti aku fikir pasal kita ok. Aku nak study dulu.
Lulu : Ok. Aku tunggu.
B     : Tunggu aku ok?
Lulu : Janji :)

6 ulasan:

- koroe - berkata...

tadi bila baca kat atas macam sedey, tapi bila dah habes, tak sedey pulak. haha.

Lulu Zulkifli berkata...

haha pulak kannn? kecohh

Afiqah Sanusi berkata...

Sape kak? Haha sweet lah kan tak gune name A. Hahahahaha. Terbaik kak. Yeah; kau dah jumpe Romeo baru. Tahniah Puan Lulu Zulkifli. Kirim salam abang ipar ;)

Lulu Zulkifli berkata...

Belum jadi abg ipar lagi dik. Kami kawan :)

syafiqah :) berkata...

aaaa sweeetnye LULU :D

Lulu Zulkifli berkata...

Haha thank you babe :)